voimailu

Voimailu

Voimanosto on kolmella nostomuodolla urheilijan maksimaalista voimantuottokykyä koetteleva urheilulaji. Lajin sisältämistä osa-alueista kilpailija aloittaa jalkakyykyllä, josta hän jatkaa penkkipunnerrukseen lopettaakseen sarjan maastanostoon.

Jokaisella nostomuodolla kilpailija saa kolme yritystä, joista vähintään yhdestä on nostettava hyväksytty tulos kilpailussa pärjätäkseen, jopa jatkaakseen. Parhaasta osiotuloksesta kilpailijan hyväksi lasketaan suurin nostettu tulos ja lopuksi kaikkien osioiden tulokset lasketaan yhteen.

Suurimman yhteistuloksen saanut kilpailija voittaa. Mikäli kaksi nostajaa
päätyvät samaan yhteistulokseen, voittajaksi määräytyy kilpailijoista keveämpi.

Kuka voi harrastaa?

Voimanostoa voi harrastaa lähes kaiken ikäiset ja kokoiset.
Kilpailuikäluokkia löytyy sekä miehille että naisille 14-vuotiaasta alkaen
aina yli 70-vuotiaiden ikäluokkaan.

Voiman ja kestävyyden lisäksi voimanostajalta vaaditaan etenkin kilpailutasolla kylmää päätä ja paineensietokykyä, nostotekniikan hallintaa, koordinaatiokykyä sekä tiukkaa laskelmointitaitoa.

Tulevat tapahtumat

Uutiset

Voimailujaoston info

Yhteystiedot

Puheenjohtaja & sihteeri

Janne Mourujärvi 0440707601

yhteyshenkilö voimanosto. 

 

Varapuheenjohtaja

Santeri Mikkonen 0405378928 

Yhteyshenkilö otevoimailu

 

 

Toimikunnan jäsenet

Janne Mourujärvi

Jani Tuovinen 

Timo Mikkonen

Santeri Mikkonen

Arja Leskelä 

Olli Leskelä

Marina Lohilahti

Voimailu sposti

Maksut

Talkoot

Talkootunteja väh/10h/kausi(alla mainittu osa pääseuran järjestämistä talkoista)  tai muuta jaostomme toimintaan liittyviä tehtäviä.

Talkootoiminnan osalta tavoitteena ottaa osaa ainakin Nutsiin, FIN5 ja Ruka Nordic tapahtumiin.
Talkoisiin osallistumisen lisäämiseksi  olemme päättäneet uudistaa laskutuksen hallintaa seuraavasti;  talkootyötä ja yleisesti jaoston toimintaan osallistuvilla jaostoon kuuluvilla kilpaurheilijoilla on oikeus hakea jaostolta rahallista kisatukea; (osallistumis-, matka- ja majoitusmaksut) mutta henkilöt, jotka eivät osallistu jaoston toimintaan millään tavalla, on jaoston hallituksella oikeus evätä heidän kisatuki kokonaan. Alkaen 1.1.2021

Vuonna 2021 tehdään tarkistus tehdyistä talkoista lokakuun loppuun mennessä ja peritään takaisin kaikki kisatuet jotka on nostettu jaostolta ilman edellä mainittujen velvotteiden täyttymistä. Talkoo tunteja voi tehdä urheilijan puolesta joku muukin kuin urheilija itse.
Urheilija pitää itse ylhäällä tekemänsä talkootunnit ja ilmoittaa ne puheenjohtajalle, 10/2021 mennessä
Missä, milloin ja tuntimäärä.

Kilpailut

KEV:n kilpailevaa kahvakuulajoukkuetta valmentaa Simo Kurvinen. Kilpailevia valmennettavia ovat Pasi Janhunen, Arja Leskelä ja Ella-Maria Halonen. Ryhmä kiertää aktiivisesti sekä kotimaisia että kansallisia kisoja ja heidän nimissään on useita suomen ennätyksiä. 

Kisakorvaukset

Jos velvotteet täyttyvät; Talkootunteja väh/10h/kausi tai muuta jaostomme toimintaan liittyviä tehtäviä.

Matkat maksetaan kotimaassa ainoastaan kilometrilaskennalla, tällä hetkellä korvaus on; 1hlö 0.10senttiä/km, 2hlö 15 senttiä/km ja seuraaviin +5 senttiä/hlö.kustannuksiin lasketaan kilpailija + huoltaja. Majoitus hankitaan mahdollisimman edullisesti.

Lähikuntiin/kaupunkeihin Oulu, Kajaani, Sotkamo, Ylitornio, Rovaniemi ja näitä lähimmät paikkakunnat,emme maksa majoitusta jos ei ole kahden tai useamman päivän kisoja kyseessä, ainoastaan matkakorvaukset korvataan

Ulkomaille (vain arvokisoihin PM, EM.MM) todelliset matkakustannukset+ majoitus. Huoltajaa ei
kustanneta koska ne ovat yleensä maajoukkuekisoja ja huoltajat tulevat liiton puitteista. Majoitus on
yleensä kisahotellissa ja ne hyväksytään.

Kuusamon Erä-Veikot on saanut hankkeisiin EU-Leader-rahoitusta

© Kuusamon Erä-Veikot | web by Digi- ja Mainostoimisto Davas