Skip to main content

Kilpaileminen

Kilpailuihin osallistuminen on osa mäkihypyn viehätyksestä. Kilpailuihin ei tarvitse osallistua ellei urheilija sitä itse halua. Me vanhemmat ja ohjaajat emme painosta urheilijaa kilpailemiseen. Mäkihyppy harrastuksena, ilman kilpailuihin osallistumistakin, on hauskaa ja tarjoaa elämyksiä hyppääjälle; ja KEV tarjoaa mahdollisuuden hyppäämiseen myös harrastajille.

Mäkikoululaiset

voivat halutessaan osallistua mäkikoululaisten omiin kilpailuihin, ns. Petäjäkangas Cup. Petäjäkangas Cup on yhdistetyn kilpailu, jossa ensin hypätään Meijerinmäellä ja sitten hiihdetään takaa-ajolähdöllä Petäjäkankaan hiihtomajan laduilla. Petäjäkangas Cup ei ole vakavamielistä kilpailemista, vaan lähinnä harjoitellaan numerolappu rinnassa osallistumista kilpailuihin. Tulosten perusteella urheilija voi seurata omaa kehitystään kauden aikana.

Nuoriso Cup

on nuorille urheilijoille tarkoitettu valtakunnallinen kilpailujen sarja. Lajia pitempään harrastaneet ja kehittyneemmät urheilijat voivat halutessaan osallistua Nuoriso Cupin osakilpailuihin. Kilpailut järjestetään eripuolila Suomea, joten matkat vievät paljon aikaa. Aloittelevan hyppääjän on kehityksensä kannalta parempi käyttää aikaa viikonloppuisin hyppyharjoituksiin ja toistoihin kuin autossa istumiseen. Kilpailuviikonloppuna hyppyjä ei lukumääräisesti tule paljoa, sillä hyppyajat (harjoitus, koekierros ja kilpailuhypyt) on määrätty sarjoittain. Nuoriso Cupissakin on hyvä käydä hakemasssa kokemusta suuremmista kilpailuista, ohjaajat kertovat milloin ja mihin kilpailuihin kannattaa lähteä.

Hopeasompa -kilpailut

ovat KEV:in mäkijaoston kauden päätavoite. Hopeasompaan lähdetään mahdollisimman suurella joukkueella.