Kahvakuulailu
Haluaako yrityksesi tukea henkilöstöä vapaa-ajan liikkumisessa ja työssä jaksamisessa? Voisiko työnantajasi maksaa osan kurssimaksuista tai järjestää henkilöstölle kahvakuulatunteja tai kursseja?
Kahvakuula
Kahvakuula eli girya (eng. kettlebell) on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, perinteiset koot ovat 8, 16, 24 ja 32 kiloa mutta Suomesta saa paljon välikokojakin. Tyypillinen aloituspaino naisille on 8 kg ja miehille 16 kg.
Kahvakuulan erityispiirre on sen soveltuvuus koko kehon liikkeisiin, kuten heilautukseen, tempaukseen ja rinnallevetoon ja työntöön, eli liikkeisiin jotka ovat painonnostosta tuttuja. Liikeet ovat monien mielestä paljon helpompia oppia kuin tangolla tehtävät versiot. Siksi kahvakuulailua kutsutaankin koko kansan painonnostoksi, sillä jokainen voi saada paljon painonnostoliikeiden hyötyjä itselleen pienellä harjoittelulla. Koko kehon liikkeet itsessään tai yhdistettynä muuhun harjoitteluun ova tehokasta liikuntaa, sillä niissä käytetään koko kehon lihaksistoa hyväksi.Kahvakuulia voi käyttää kuntoilun lisäksi voimaharjoitteluun, liikkuvuuden kehittämiseen, kehonhallintaan, monien urheilulajien oheisharjoitteluun ja vaikka jonglööraukseen.
Lähde: SUOMEN KAHVAKUULA RY
Lisätietoja kahvakuulaurheilusta
- Suomen Kahvakuula Ry – www.kahvakuula.fi
- Suomen Painonnostoliitto – www.painonnosto.fi
- Kahvakuulaurheilu.net – www.kahvakuulaurheilu.net
- Tulevat kahvakuulakisat, ilmoittautumiset ja tulokset – www.kahvakuulakisat.info
- Kahvakuulaurheilun säännöt www.painonnosto.fi/portal/fi/kilpailu/kahvakuulaurheilu/saannot/