Skip to main content

Koillismaan suunnistusmestarit 2023

Koillismaan suunnistusmestaruuskilpailut 2023 järjestettiin Noivioharjulla 31.8.2023.

Koillismaan mestareiksi suunnistivat tihkusateisessa elokuun illassa Posion Antti Häkämies ja Taivalkosken Julia Nifakina. Kilpailuun osallistui 52 suunnistajaa, 17 eri ikäsarjassa. Oli paikalle löytänyt myös muutama Koillismaan ulkopuoleltakin kokemaan ja ihailemaan Noivioharjun hienoa suunnistusmaastoa.

Kilpasarjoja oli yhteensä 17, mutta mestareita 18. D60 sarjassa saatiin jaettu mestaruus kun Arja Harjuautti Posiolta ja Maire Kosamo Pudasjärveltä suunnistivat 2.1km pitkän radan sekunnilleen samalla ajalla.
Suosituin sarja kilpailussa oli D10RR, jossa lähtijöitä oli 9 suunnistajaa. Ensi vuonna mestaruudet ratkotaan Posiolla.

Kaupunki/kunta kohtaisen pistekilpailun tulokset 1. Kuusamo 2. Posio 3. Pudasjärvi 4. Taivalkoski
Jokaisen sarjan 2 parasta kaupungista/kunnasta saa pisteitä(Voittaja 9p,7p,6p,…ja kahdeksas 1p.)