Skip to main content

KEV:n Uudenvuoden Hiihtosuunnistus 31.12.2022–1.1.2023

Vuonna 2020 KEV:n piti järjestää hiihtosuunnistuskilpailut Petäjälammen maastossa, mutta sitten tuli pandemia, ja suunnitelmat kariutuivat. Nyt on tullut aika viimein saattaa pari vuotta pöytälaatikossa odotelleen kilpailut päivän valoon. Uudenvuoden aattona lauantaina 31.12. kilpaillaan sprinttimatkalla ja seuraavana päivänä 1.1. pidennetyllä keskimatkalla. Sunnuntain kilpailu on myös Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruus keskimatka, joten tammikuu alkaa heti mitalijahdin merkeissä.

Miesten ja naisten pääsarjoissa (M/W 21) molempien päivien kilpailut ovat WRE-kisoja, jotenniissä noudatetaan kansainvälisen suunnistusliitto IOF:n hiihtosuunnistuksen WRE-sääntöjä. Huomio, IOF on päättänyt kieltää kaikki fluorivoiteet kansainvälisissä hiihtosuunnistuskilpailuissa. Fluorikielto koskee siis sarjoihin M/W 21 osallistuvia kilpailijoita. Lisätietoja löytyy IOF:n sivuilta
https://orienteering.sport/iof-bans-fluoride-waxes-in-skio/ ja https://orienteering.sport/faq-on-ban-of-fluorinated-waxes-in-skio-published/.

Harjoittelukieltoalue on julkaistu karttarekisterissä. Alueella oleva kilometrin mittainen ensilumenlatu on sallittu siihen saakka, että luonnonlumiladut kilpailualueella ajetaan. Kilpailukeskus on HolidayClub Kuusamon Tropiikin välittömässä läheisyydessä. Tropiikki tarjoaa kylpylä- ja majoituspalveluita. Majoituksia on jo varattu Kuusamon ja Rukan alueelta vuodenvaihteen ajaksi paljon, joten kannattaa toimia nopeasti.

Lisätietoja päivitetään kilpailun nettisivuille sitä mukaa kuin tietoa saadaan. Kilpailukutsu julkaistaan lähipäivinä. Selvitämme myös mahdollisuutta pienen harjoitusuraston avaamiseen joulun välipäivien ajaksi. Myös harjoitusmahdollisuuksista päivitämme lisätietoa nettisivuille.

Lämpimästi tervetuloa Kuusamoon ottamaan vuosi 2023 vastaan hiihtosuunnistuksen merkeissä!

KEV/suunnistusjaosto