Skip to main content

Toimintasuunnitelma – hiihtojaosto 2023

Hiihtojaosto edistää kuusamolaisten lasten, nuorten ja aikuisten hiihtoharrastusta. Pääpaino on alle 12-vuotiaiden lasten ja 12–20-vuotiaiden nuorten toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä. Aikuisten Susitiimi toimii hiihtojaoston yhteydessä. Seura pyrkii vaikuttamaan paikallisten hiihto-olosuhteiden kehittämiseen.

Murtsikkakerhossa opetellaan nauttimaan ja liikkumaan lumella monipuolisesti. Minisompa- ja hopeasompaikäisille tarjotaan jo enemmän lajinomaista harjoittelua ja hiihtotekniikoiden opetusta. Seuran SusiTiimi tarjoaa aikuishiihtäjille leiritystä ja harjoittelua mahdollisimman monipuolisesti. Ampumahiihtäjillä on omat harjoitukset. Hiihtojaostolla on oma ampumahiihtoase, jotta harrastuksen aloittaminen olisi helpompaa. Tavoitteena on, että kaikille jaoston harjoitusryhmille pyritään järjestämään leiripäiviä.

Jaosto kannustaa aikuisurheilijoita ja veteraanihiihtäjiä osallistumaan kilpailutoimintaan ja jatkamaan aktiivisesti liikuntaharrastustaan.

Hiihtojaosto osallistuu Ruka Nordicin ja Rukan talvikisojen järjestelyihin. Lisäksi järjestetään omia hiihtokisoja. Piirinmestaruuskisoihin toivotaan mahdollisimman laajaa osanottoa. Mini- ja maakuntaviesteihin pyritään kokoamaan mahdollisimman monta joukkuetta. Ampumahiihtäjät osallistuvat ampumahiihdon, -juoksun ja -pyöräilyn kisoihin sekä kansallisiin että SM-kisoihin.

Kannustamme talkootyöhön kaikkia jaoston jäseniä. Talkootuotoilla katetaan kilpailutoiminnan, leirien, tilavuokrien ja varusteiden kuluja.

Jokaiselle halukkaalle tarjotaan tasapuolinen mahdollisuus tulla mukaan ja löytää oma tapansa nauttia hiihtämisestä. Laadukas seuratoiminta tarvitsee laajaa harrastajajoukkoa ja monenlaisia toimijoita. Kaikki nämä ovat toiminnan kannalta yhtä tärkeitä ja arvostettuja.

Lue lisää: