Tiistai- / labyrintti­suunnistus ja kuntorastit

Suunnistusta lähellä Kuusamon keskustaa!

Tiistairastit

KEV:n tiistairastit aloittaville harrastajille
Kuusamon Erä-Veikot järjestää KUNTO-rastit tiistaisin kaupungin keskustassa tai lähellä sitä. Tiistairastit on helppo ja turvallinen tapa kokeilla suunnistusta uutena liikuntamuotona, vaikket olisi suunnistanut pitkään aikaan tai koskaan aikaisemmin.

Tapahtuma käytännössä
Tiistairasteilla on labyrinttisuunnistus sekä kaksi tavallista suunnistusrataa, lapsille suunnattu rata (n. 1 km) ja aloitteleville suunnistajille suunnattu KUNTO-rata (n. 2 – 4 km). Tapahtumassa ilmoittaudutaan ratamestarille, joka antaa kartan ja halutessasi EMIT-kortin, elektronisen leimauskortin rastiväliaikoja varten. Tapahtumassa ei kuitenkaan ole ajanottoa, eikä tuloslaskentaa. Tiistairastit eivät ole kisa! Suunnistussuorituksen voit tehdä yksin tai kaverin kanssa, ja pyrimme tarjoamaan opastusta sitä haluaville.  Tapahtuma on ilmainen!

Varustus
Sään mukainen vaatetus, lenkkikengät tai säästä riippuen kumisaappaat. Jos omistat kompassin, voit toki käyttää sitä, mutta se ei ole välttämätön (monet huippusuunnistajat harjoittelevat paljon ilman kompassia, vaikka käyttävätkin sitä lähes poikkeuksetta kisoissa). Karttamuovin saat kartan mukana ensimmäisellä kerrallasi, tämän jälkeen pyydämme pitämään muovin tallessa ja mukana seuraavilla suunnistuskerroilla. Näin säästämme luontoa, joka on suunnistajien pääasiallinen harrasteympäristö! Lisäksi tarvitaan liikkumisen iloa ja intoa rastijahtiin!

Maastot
Maastoina käytämme taajama-alueen puisto- ja korttelialueita sekä lähellä keskustaa sijaitsevia pururata- tai kangasmaastoja. Matka keskustasta Tiistairastien lähtöpaikalle on aina alle 10 km.

Labyrinttisuunnistus ja kuntorastit

Labyrinttisuunnistus on hauska ja vauhdikas tapa harjoitella kartanlukua ja suunnistusta. Labyrintissa on useita ratoja, joihin voit jokaiseen pyrkiä tekemään mahdollisimman nopean ajan. 

Labyrintin lisäksi lähimaastosta löytyy kuntorastirata joka soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin kunnon kohotukseen ja kartanlukuharjoitukseksi. Tervetuloa mukaan siis koko perheen voimin tähän maksuttomaan tempaukseen! 

TERVETULOA RASTEILLE!

Tiistairastit käynnistyvät 18.5.2021 ja ne pyörivät touko-kesäkuun ajan klo 17-18

18.5. Urheilukentän ympäristö
Heidi Verkama
040 512 0414

Labyrintti ja kuntorata

25.5. Tolpanniemi
Harri Pitkänen
050 331 5848

Labyrintti ja kuntorata
Toinen Tiistai-Hipporasti pidetään Tolpanniemen kartalla klo 17-18. Mukana Labyrintti nuoremmille ja suunnistusradat aloittelijoille ja kuntoilijoille. 
Lähtöpaikka valoladun alkupäässä. 

1.6. Kirkkoketo
Hannu Ervasti
040 773 1397

Labyrintti ja kuntorata

8.6. Nilo
Anu Gretschel
040 516 9189
Labyrintti ja kuntorata
15.6. Munakka
Eino Gretschel
040 516 9189
Labyrintti, kuntorata, Hippo

Tervetuloa mukaan nuoret, aloittelijat ja kuntoilijat!

Ohjeita ratamestareille

Kuntorastit

  • Koillissanomiin ilmoitus ma tai ti lehteen. Kev:n logolla ilmoitus, josta selviää lähtöpaikka ja -aika. Lasku ilmoituksesta kev/suunnistus, Vanttajantie 6 B, 93600 Kuusamo
  • Käytössä olevat emitit 0,100, 31-50 -> tarkista ennen ratasuunnittelua, että kaikki emitit ovat laatikossa. Emit-laatikko ”Kuntorasti” säilytetään Keilahallilla tai toimitetaan seuraavalle ratamestarille
  • Sprintissä käytettäviä rastitelineitä on 25 ja niitä säilytetään Keilahallilla tai viet ne seuraavan kerran ratamestarille
  • Rastilippuja on 30
  • Kartat tulostetaan ja piirretään Kev:in toimistolla
  • Labyrinttisuunnistusrata rakennetaan yhdessä seuraohjaajan kanssa. Labyrintin kokoamiseen on hyvä varata aikaa vähintään yksi tunti. Sovi yksityiskohdista seuraohjaajan kanssa (Julia Pätsi 040-148 5527)
  • Ensimmäistä kertaa suunnistamaan tulevalta kysytään, miten tänne ”päätyi”? ja jos joku meidän suunnistajista on hänet sinne tuonut, kirjaa erilliseen lomakkeeseen suunnistajan nimi ja rasti.
  • Karttamaksua ei peritä
  • Tarkista, että kaikki vuokraemitit on palautettu
  • Kirjaa vihkoon tunnelmia, osanottomääriä ym.